Teksten op maat

Het uiterlijk van uw site is van belang voor de uitstraling. De inhoud is echter datgene waar het om gaat. Daarom vormt het schrijven van teksten een belangrijk onderdeel bij het maken van uw website. We kunnen dit uitsplitsen in drie categorieën
• U wilt relevante informatie op uw pagina's
• Uw site wordt gevonden op basis van inhoud
• De leeservaring van bezoekers is van invloed op uw succes

Relevante informatie

Op uw website zult u duidelijk moeten maken waar u voor staat. Welke producten of diensten verkoopt u, waarom heeft u een goed product, achtergronden, en dergelijke. Zelf weet u prima wat u aanbiedt, maar het is een grote stap om dit om te zetten in een goed verhaal. Onze tekstschrijvers helpen u om deze vertaalslag te maken. Informatie over uw bedrijfsvoering kunnen wij omzetten naar webteksten, maar ook via een interview maken wij van uw verhaal prettig leesbare webpagina's.

SEO : Gevonden worden op basis van inhoud

U maakt uw website met als doel gevonden te worden. Wanneer u gevonden wordt, kunt u namelijk omzet genereren. Vanuit uw eigen ervaring weet u ongetwijfeld dat wanneer u zoekt op het internet, vaak alleen maar de eerste pagina met zoekresultaten bekeken wordt. Veel mensen klikken meteen het bovenste zoekresultaat aan. Wanneer u dus laag in de rangschikking staat vermindert dat uw kans op een bezoek aan uw website. Maar deze rangschikking wordt in hoge mate bepaald door de gemaakte teksten, er is iets aan te doen! Robots struinen continu het internet af om sites te kunnen rangschikken. Deze robots onderzoeken uw site op een 'intelligente' manier. Er wordt natuurlijk gekeken naar zoekwoorden, maar ook naar hoeveelheid, relevantie voor het specifieke domein, naar zinsconstructies, stijl- en spelfouten. Het precieze algoritme waarmee robots dit doen is een goed bewaard geheim, maar wij weten daar ondertussen genoeg van om de juiste technieken toe te kunnen passen. Zo werkt het bijvoorbeeld averechts om relevante zoekwoorden maar zo vaak mogelijk in uw webtekst te proppen, het zgn 'keyword stuffing', maar werkt het juist goed om zoekwoorden in hoofdstuktitels te verwerken.
Het geheel van deze regels en technieken noemen we SEO, beter gezegd 'Search Engine Optimization. Een groot gedeelte hiervan moet worden toegepast in de teksten zelf, waardoor een advies van onze ervaren tekstschrijvers zeer waardevol kan blijken.

Leeservaring van uw bezoekers

Wanneer u eenmaal gevonden bent is uw doel zo lang mogelijk de aandacht van uw publiek vast te houden. U wilt dat de site er aantrekkelijk uitziet, dat de klant op het juiste moment de juiste informatie krijgt en dat u de juiste toon aanslaat. Er moet worden nagedacht of de klant getutoyeerd wil worden of dat we hem juist formeel willen aanspreken, om maar eens een aspect te noemen. Eigenlijk moeten we eventjes in de huid van ons publiek kunnen kruipen om content te maken die hij waardeert. Met kennis van de markt en van uw doelgroep maken onze ervaren tekstschrijvers een aantrekkelijk verhaal van uw boodschap.

Denk bij het maken van de content van uw site goed na over deze drie punten. Graag staan onze tekstschrijvers u bij tegen een scherp, marktconform tarief.
 

de ruyterstraat 15
2202 KG Noordwijk
Tel 0641520023

info@pictan.nl

ICTWaarborgPICTAN