• SEO

    Wij zorgen voor betere vindbaarheid

SEO

Met SEO bedoelen we de handelingen die nodig zijn om websites vindbaar te maken. "Search engine optimization" is de letterlijke vertaling. Waarschijnlijk zal een gedeelte van uw klanten uw site bezoeken via een zoekopdracht op Google of een andere zoekmachine. Dan is het essentieel dat u vermeld staat op de eerste pagina zoekresultaten, en liefst nog bovenaan. Er is veel concurrentie om hoog in de zoekresultaten te komen en u kunt SEO zien als het wapen waarmee deze strijd gestreden wordt.  

Hoe zoekmachines werken

Een zoekmachine probeert wat u aan trefwoorden intypt te koppelen aan bestaande websites. Het is altijd verbazend hoe snel en hoe goed dit werkt. Als u bijvoorbeeld 'webdesigner' intypt in uw zoekvenster zult u in uw resultaten ook webdesigners uit uw woonplaats vermeld krijgen. Uw zoekmachine houdt dus rekening met de locatie van uw bedrijf, maar met nog veel meer. Achter de zoekmachine schuilt een technologie die constant bezig is het internet in kaart te brengen, bijvoorbeeld door te kijken naar de tekst van uw website. Met behulp van een ingewikkelde formule wordt een rangorde gemaakt. De exacte formule is niet bekend, daar rust patent op. Maar gelukkig weten we wel de factoren waar Google naar kijkt. Om er een paar te noemen : Trefwoorden in de tekst, grammatica en spelfouten, de laadtijd van uw website, hoe vaak uw site gelinkt staat op andere sites, al of niet een SSL veiligheidscertificaat hebben, etc. Er zijn meer dan 100 factoren waar naar gekeken wordt om uw website te rangschikken.  

Wat ik kan doen om mijn SEO te verbeteren

  • Teksten schrijven die passen bij datgene wat u met uw site wilt bereiken. Dat klinkt als een 'nogal wiedes' maar dat is het niet. Wanneer u een inleiding schrijft over uw bedrijf dat voor het grootste gedeelte gaat over haar geschiedenis, moet u overwegen om daar een aparte pagina van te maken. U wilt namelijk in uw inleiding duidelijk maken wat uw bedrijf op dit moment voor een klant kan betekenen. U zult ook trefwoorden moeten laten terugkomen waarvan u weet dat ze bij uw bedrijf passen. Vaak is hier ook wat onderzoek voor nodig.

  • Zorgen dat binnen de code van uw site alles op orde is. Berucht zijn bijvoorbeeld de zgn. 'meta tags' waarin u keywords voor uw site of pagina kunt laten terugkomen. Ook fouten in de html door Googles zoekformule afgestraft. Wanneer u zelf uw onderhoud doet wordt u hierin flink geholpen door het Joomla CMS. U zult zo nooit in de code hoeven te spitten om uw SEO op orde te krijgen. Ook zijn er wat standaard handelingen nodig om uw site op de kaart van het internet te krijgen, zoals het aanmaken van een 'sitemap.xml' bestand in uw mappenstructuur. Wanneer een site niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten zult u eveneens slechter gevonden worden. Pictan heeft ruime ervaring in het op orde brengen van uw SEO en wij helpen u graag hiermee.

  • De kwaliteit van de hosting speelt mee in de SEO. Een host die regelmatig uitvalt of problemen geeft scoort laag en krijgt strafpunten. Het hebben van een SSL certificaat en de aanwezigheid van privacyvoorwaarden zijn eveneens van belang. Doordat wij deze zaken in eigen hand hebben kunnen wij u ook SEO optimalisatie garanderen op deze punten.  Zorg dat uw site aangemeld staat bij verwante sites, en dat u actief bent op social media. Hierin kunt u zelf veel werk verrichten, door bijvoorbeeld een blog of een nieuwsbrief te publiceren, of uw tijdlijn op facebook bij te houden. Houdt er echter rekening mee dat veranderingen die u aanbrengt niet meteen een gevolg zullen hebben. Dat kan pas twee maanden later zijn, u zult in dat opzicht vertrouwen en een beetje geduld moeten hebben.  

SEO

seo, webdesigner gouda, webdesign gouda, webhosting, webdesigner, webhosting gouda, webdesigner delft, webdesigner noordwijk, website offerte, seo marketing, site speed, google seo test

de ruyterstraat 15
2202 KG Noordwijk
Tel 0641520023

info@pictan.nl

ICTWaarborgPICTAN